Új Kawasaki Ninja a láthatáron

2022.07.11. 15:26

A Kawasaki túrasport-gépe, a Ninja 1000SX megújítására készül: úgy hallani, július 15-én tartják a megújított változat premierjét, bár az első szériapéldányok csak 2023-ra várhatók.

2021-Kawasaki-Ninja-ZX-10R-KRT-13-scaled

A pletykák szerint a tavaly megújított ZX-10R stílusát követik a Ninja felújítása során, de nem az új forma ígérkezik az egyetlen új megoldásnak. A motor a jól ismert 1043 köbcentis négyhengeres, amelyet más ezres Kawasakikból már ismerhetünk, ám lesz néhány módosítás rajta. A Ninján várhatóan egy kipufogódobot használnak majd, és igazítanak a blokk hangolásán: a cél itt a simább működés és a közepes fordulatszámokra optimalizált teljesítményleadás lenne. Az új modell újdonságai közt valószínűleg felbukkan az IMU is, amely fejlettebb vezetés-segítő megoldásokat ígér, illetve érkezik vele a kanyar ABS és a dőlésszög érzékeny kipörgésgátló.

A típus egy csomó részlete egyelőre nem ismert – például azt sem tudjuk, hogy erősebb lesz-e, vagy gyengébb, mint az eddigi 142 lóerő – de legkésőbb a premier napján minden lényeges részletre fény derül.