Nem egy erőgép, de nem is szennyez az új Honda

2022.07.12. 13:27

Egyesek egyenesen a Honda Cubhoz hasonlítják, pedig valójában jobban emlékeztet egy elektromos Babettára az MS01 nevű, nagy kerekű moped, amelyet egyelőre csak Kínában, Kínának mutattak be.

Nagykerekű, kerékagymotoros moped-féleségről van szó, amelynek elég szerények a képességei: a motorja csupán 0,4 kW-os, ami 25 km/h-s sebesség tartására elegendő. A maximális hatótáv 65 km körül van, de ha elfogyott a hajtóerő, még mindig tovább lehet menni a pedált tekerve. Az MS01 ennek megfelelően nem is nagyon drága: a 4980 jüanos ár nagyjából 300 ezer forintnak felelne meg, ami a hazai villanybringa-mezőnyben nem lenne rossz, azt viszont nem tudjuk, hogy ez az ár Kínában is versenyképes-e.

Ez egyelőre egyfajta kísérletnek tűnik a Honda részéről – erre utal legalábbis, hogy csak Kínában lesz kapható az MS01, és első körben csak 5000 példányt készítenek belőle. Az viszont egyre kevésbé kérdéses, hogy a motorkerékpárok sem kerülhetik el a villanyosítást, és ezen az úton egy újabb, ha nem is nagyon nagy lépés lehet a Honda újdonsága.