Hibrid Porsche a KTM vébés versenygépe ellen

2022.07.19. 14:24

Ki ne szeretne látni egy izgalmas gyorsulást, főleg ha Porschéról és MotoGP- versenygépről van szó. A motorkerékpár az autó ellen örökzöld téma, a képlet egyszerű, amikor a lámpa zöldre vált, elszabadulnak a lóerők, és mehet minden, ami a csövön kifér.

Vs

Az egyik oldalon láthatunk egy Porsche 918 Spydert, egy vérbeli hiperautót. Egy 600 lóerős, 4,7 literes szívó V8-as motor hajtja, amit két villanymotor egészít ki, így összesen 887 lóerőt produkál a rendszer. Ez az összkerekes hibrid bestia a hétsebességes, duplakuplungos PDK váltóval röviden összefoglalva gyors mint a villám.

Az ellenfél pedig a KTM RC16 MotoGP versenygép, ami egyenesen a gyorsasági világbajnokságról érkezik. Az 1000 köbcentis V4-es elforog 18500-ig. Teljesítmény tekintetében 270 lóerővel szerénykedhet, amit a Michelin szupertapadós abroncsain keresztül próbál leadni az aszfaltra. A motort Dani Pedrosa, korábbi MotoGP-menő, jelenlegi gyári tesztpilóta vezette, aki nem mellesleg kétszeres világbajnok a 250-es géposztályban. Vajon KTM képes lesz legyőzni, a sokkal erősebb, de nyolcszor nehezebb Porschét.

Csupán egy mód van rá, hogy kiderítsük, melyik a gyorsabb, nézzük meg...