2022.07.19. 13:09

Eddig leginkább a cég valamelyik sportmotorja juthatott eszünkbe a Lightning Motorcycles nevének hallatán. Nem titkolt céljuk a minél nagyobb sebességek hajszolása, de most úgy fest, másik műfajban is kipróbálják magukat. A hírek szerint túraendurón dolgoznak, a belső kódnév szerényen csak Dakar.

Kínában már be is jegyeztették a formatervre vonatkozó szabadalmi jogokat, noha ezek a rajzok még erősen leegyszerűsítve mutatják meg, hogy mire számíthatunk. A műfajhoz illően magasra húzott sárvédőkön kívül rovarfej-formájú, de egészen karcsú fejidomot láthatunk, és bár természetesen elektromos gépről van szó, jókora, púpos elem figyel a tank helyén.

Ami a műszaki részleteket illeti, egyelőre nem túl sokat tudni a Dakarról ebben a tekintetben. A lengővilla ránézésre meglehetősen hasonlít a Strike sportmotoréra, és maga a villanymotor is erősen emlékeztet az abban használt 120 lóerős egységre. Persze ez nem jelenti azt szükségszerűen, hogy azonos tudású lesz a két modell, simán lehet, hogy a Dakart végül másképp hangolják, programozzák.

Mivel hivatalosan még nem jelentették be a projektet, a Lightning Dakar érkezésének dátumáról sincs semmiféle információ. Egy biztos, nem üres piacra érkeznek, az Energica nemrég mutatta be Experia nevű túraenduróját.