Elkészült a túrásabb CFMoto 700 CL-X: az ADV

2022.07.22. 12:33

Leleplezték a neo-retró stílusú CFMoto 700 CL-X ADV változatát. A kínai gyártó még 2019-ben mutatta be a 700 CL-X nevet viselő naked bike-ot. Ezzel próbáltak meg nevet szerezni a világpiacon, illetve elkülöníteni magukat a fenntartásokkal kezelt többi kínai márkától. A CL-X korábban már kapott egy Sport verziót, ami leginkább neo-retró café racerként értelmezhető. Az ADV, ahogyan azt már a neve is sugallja, túraendurós irányba mozdult el, de scrambleres jegyek is visszaköszönnek rajta. 

Műszaki szempontból a modellt egy 693 köbcentis soros kéthengeres hajtja, ebből 71 lóerőt és 68 newtonmétert csalogattak ki. A futóműről annyit tudni biztosan, hogy hosszabb rugóutat kapott a kényelem érdekében. Technológiai újdonságok terén alapáron jár hozzá a tempomat, a magától kikapcsoló irányjelző, továbbá a street, illetve offroad üzemmódok.

A motorkerékpár külseje a retró stílust modern jegyekkel vegyíti. A karakteres kerek fényszórók, a X formára kialakított nappali fények és a karosszéria kialakítása is ezt az irányzatot tükrözi. A műfajban elengedhetetlen módon magasra húzták a sárvédőket, és nem felejtették le a túradoboztartó konzolokat sem.

Az ADV forgalmazása hamarosan megkezdődik, jó eséllyel Ázsia mellett Európában és Észak-Amerikában is találkozhatunk a modellel. Idehaza az alap 700 CL-X 2,4 millió forintba kerül, ennél minden bizonnyal valamivel drágább lesz az újdonság, ha eljut hozzánk.