Új motormárkát indít a Geely, jön a PFMoto

2022.07.28. 13:40

Új kínai motormárka érkezik augusztusban, a PFMoto nevet viselő gyártó a Geely csoport tagja lesz (nem keverendő azonban össze a szintén kínai CFMotóval, amelyhez semmi köze nem lesz). Az autóipari birodalom számunkra onnan lehet ismerős, hogy több neves európai márkát is birtokol, köztük a Volvót, a Polestart és a Lotust. A PFMoto részletes bemutatóját augusztus 16-án tartják, akkor derül fény a modellstratégiára és a jövőbeli tervekre.

Jelenleg a cég weboldalán már láthatjuk annak jelvényét, illetve egy Moto feliratot egy π (pí) jelöléssel. Egyes források értelmezése szerint a pí használata az ismétlés nélküli végtelenséget jelképezi. Ezen kívül csak egy előzetes betekintő videót osztottak meg, amiben látványterveket, koncepciókat láthatunk a két kezdeti modellről.

Az egyik a Starship 3 névre keresztelt cruiser, amelyben valószínűleg egy vízhűtéses V2-es kap majd helyet. A motorkerékpár külseje a modern stílust képviseli, kicsit olyan, mintha egy sci-fi film forgatásáról érkezne. A másik egy robogó, amit a Gravity elnevezéssel illettek, itt is hasonló formanyelvet látunk mint a Starship 3-nál. Műszaki szempontból a képeken szereplő kipufogó alapján arra következtethetünk, hogy ez is belső égésű motort kap, a növekvő elektromobilitási trendek ellenére.

A betekintő videó számítógépes animációval készült, mintha egy videojáték lenne ami remekül reflektál a cég szándékára, miszerint a Z generációs vásárlókat célozzák meg. Arról egyelőre nincs információ, hogy a cég csak a kínai piacon vagy globális szinten szeretné értékesíteni a modelljeit, erről az augusztusi hivatalos bemutatón tudhatunk majd meg többet.