A Jedi visszatért, és gyártásba is kerül

2022.07.29. 09:07

Még idén megkezdődik a Jinan Jedi K750 sorozatgyártása. A kevésbé ismert kínai gyártó még tavaly mutatta be idomos sportmotor koncepcióját, amiről akkor be is számoltunk. Most a kínai Top1 motoros újság jelentett meg egy youtube videót, amiben körbejárják a gyártásába kerülő változatot.

Külső szempontjából a motor nem sokat változott a koncepció óta, megtartotta az egzotikus és futurisztikus formáját. A fényszóró és a féklámpák is apró háromszögekből épülnek fel, és a szélvédő furcsa módon lenyúlik, az első lámpatest mögötte kapott helyet.

Műszaki adatok terén ugyanazt 730 köbcentis sorkettes blokkot kapja, amit már eddig is használtak más modelljeikben. Teljesítmény tekintetében az R7-es Yamahával van körülbelül egy szinten, ugyanis nagyjából 70 lóerőt és 66 newtonméter produkál ez a blokk. Ahogy azt már tudni lehetett, a fékek a Brembótól jönnek, a vázat pedig a Suter tervezte.

Ahogy azt több kínai gyártótól megszoktuk, elsődlegesen a hazai piacra fókuszálnak, így ott kezdődik meg a forgalmazás, valószínűleg nem kell az eladási számok miatt aggódniuk. Azonban, ha a termék árusítása nyereséges lesz, akkor logikus lépésnek tűnik a modell forgalmazásának kiterjesztése a globális piacra. A kínai Top1 motoros újság videóját itt láthatjátok: