Bárki hazaviheti a Valentino Rossi utolsó versenyét leintő kockás zászlót

2022.07.29. 13:13

Aukcióra bocsátják a Valentino Rossi utolsó MotoGP-versenyét leintő kockás zászlót. A Brit Nagydíj keretében idén is megrendezik a Day of Champions aukciót, ahol a rajongóknak esélyük nyílik a sportrelikviák és egyéb különleges tárgyak megszerzésére. Jövő csütörtökön bocsátják árverésre a kockás zászlót, amellyel befejeződött a Doktor motoros pályafutása a 2021-es valenciai nagydíjon.

Screenshot 2022-07-29 at 11-30-27 Chequered flag from Valentino

A befolyó összeget a Riders for Health nevű szervezetnek adományozzák, akik az Afrikában dolgozó egészségügyi alkalmazottak megsegítésre használják fel. Korábban a szervezet már bejelentett egy együttműködést, amelynek keretében a Yamahával 100 ezer fontot szeretnének gyűjteni. Ezt az összeget a gambiai egészségügyi dolgozók öregedő motorflottájának lecserélésére fordítanák.

1YMQUIKy4hg8jwR-fRbGpK 0

A listán szereplő tárgyak között szerepel Kenny Roberts sisakja, amit a Goodwood Festival of Speeden viselt. A licitálóknak lehetőségük lesz megszerezni egy élményutazást egy Ducati Moto X2-esen, amit Francesco Bagnaia terel majd körbe a pályán. Ezen túl felajánlottak 10 fő részére egy különleges körbevezetést a Triumph gyárában, olyan helyszíneket is érintve, ami a normál túra keretében nem megtekinthető. Hosszú a lista, mi mindent fognak árverésre bocsátani, például Jake Dixon Moto2 gépének a motorjából készített trófeát, és többek között aláírt kesztyűket, csizmákat és sisakokat. Reméljük, a Rossit leintő kockás zászló jó helyre kerül, és minél magasabb összeg folyik be a jótékonysági célra.