Hét új Ducati jöhet 2023-ra

2022.08.04. 11:23

Úgy tűnik, bejött a Ducatinak az a séma, amit tavaly ősszel bevetettek: kéthetente mutattak be egy-egy újdonságot, kezdve a Multistrada V2-vel, és zárva a sort a DesertX-szel. Idén is hasonló ütemtervet dobtak össze, ezúttal hét premiert tartanak szeptember 2. és november 7. között.

2022-ducati-world-premiere

A bejelentés értelmében egy internetes videósorozatot indítanak, azonban egyelőre csak az egyes epizódok címei ismertek, de ezek sem túl beszédesek. Példának okáért az első a The Unexpected, vagyis A váratlan, az utolsó a Next Gen Freedom, vagyis A szabadság következő generációja.

Egyelőre tehát csak tippelni lehet arra, hogy milyen újdonságok érkezhetnek. Egyes források szerint van esély a tavaly leleplezett DesertX egy újabb verziójának bemutatására, valamilyen speckó Panigaléra, de az sem kizárt, hogy valamilyen elektromos projektet villantanak meg. Lehet, hogy csak a MotoE versenygépről árulnak el érdekességeket, de az is benne van a pakliban, hogy egy leendő utcai villany-Ducati tanulmány érkezik, a versenymotorra alapozva.

Egy biztos: ezek a bemutatók november 7-ig lezajlanak, de azokat a modelleket, amelyekről lerántják a leplet, a milánói motorszalonon is jó eséllyel viszontláthatjuk. A Ducati vezetői ugyanis korábban közölték, visszatérnek az EICMA-ra. A kiállítást november 8-13. közt rendezik.