Vadász, te Royal Enfielddel jársz ide

2022.08.10. 09:32

A nyár elején kiszivárgott képek után most végre hivatalosan is bemutatta legújabb modelljét, a Hunter 350-et a Royal Enfield. Ez a gép is ugyanarra a J-platformra épül, amely a Meteor és a Classic alapjait adja. A gyáriak meghatározása szerint olyan kompakt motorkerékpárról van szó, amelyet zsúfolt városi környezetbe szánnak.

Ahogy a márkától megszokhattuk, klasszikus, retrós jegyeket visel a Hunter 350 is, de a 17-es felnik például nem fűzött küllősek. Az ülésmagasság 800 milliméter, a műszeregység pedig az analóg és a digitális elemeket kombinálva épül fel. Alkalmas navigációra is, de ezt a funkciót külön extraként kaphatják meg a vevők.

A 349 köbcentis egyhengeres a rendelkezésre álló információk szerint továbbra is 20 lóerőt és 27 newtonmétert tud. Ami a futóművet illeti, előre 41 milliméteres villa került, állítási lehetőségek nélkül, 130 milliméteres rugóúttal, a két hátsó rugóstagnak pedig az előfeszítését lehet hat fokozatban variálni. A megállást elöl 300-as, hátul 270-es tárcsa segíti, két-, illetve egydugattyús nyereggel, és a blokkolásgátló sem hiányzik.

A hírek szerint a Royal Enfield az őszi kölni Intermot szalonra is elviszi majd a Hunter 350-et. Az árakat is ott jelenthetik be, novembertől pedig egyes piacokon már kapni is lehet a modellt.