Áradás miatt törlik az idei bonneville-i rekordvadászatot

2022.08.16. 10:35

Nem rendezik meg idén a Bonneville Motorcycle Speed Trialst, vele együtt pedig a FIM Land Speed World Records és az AMA Land Speed Grand Championship elnevezésű megmérettetéseket is törlik. Ezek a rendezvények hagyományosan a sebességrekordok hajszolásáról szólnak, azonban idén a helyszínt sújtó áradások miatt a körülmények nem teszik lehetővé a megrendezésüket.

Screenshot 2022-08-16 at 10-33-19 2022 Bonneville Motorcycle Spe

Az idei alkalomnak augusztus 28. és szeptember 1. között adott volna otthont a bonneville-i sós síkság, azonban az utóbbi időszakban több heves vihar vonult át azon a környéken, áradást kiváltva. Pár nappal ezelőtt a szervezők felmérték a helyzetet, és kiderült, a pálya teljes hosszában víz alá került. Másnap már méréseket is végeztek, megállapítva, hogy 10 és 25 centiméter közötti vízmélységről van szó.

Bár azóta a viharok elvonultak, egyelőre alig két centiméterrel csökkent a víz szintje, arra tehát semmi esély, hogy a terület teljesen felszáradjon a verseny tervezett időpontjáig. Ezért döntöttek úgy, hogy a 2022-es kiírást törlik, a résztvevőkkel pedig egyeztetnek a befizetett nevezési díjak és egyéb költségek megtérítéséről, valamint a 2023-as folytatásról. Jelen állás szerint jövőre augusztus 21. és 26. közt tartanák meg a Speed Trialst.