Lamborghini különkiadás készült a Ducati Streetfighter V4-ből

2022.09.07. 09:52

Ahogy korábban megírtuk, a Ducati hét újdonságot mutat majd be szépen elosztva, szeptember és november között. Az első már meg is érkezett, ez a Streetfighter V4 Lamborghini – a névből tehát kiderül, hogy nem az utolsó csavarig új modellről, csupán különkiadásról van szó. Mondjuk igen pofás különkiadásról. A két olasz márka közt nem először fonódik hasonló együttműködés, két éve a Diavel 1260-ból faragtak Lamborghini-variánst.

A mostani Streetfighter V4 Lamborghini esetében a kapcsolódási pont a Volkswagen-csoporthoz tartozó sportkocsigyár Huracán STO modellje. A limitált Ducati sajátos, Verde Citrea elnevezésű metálzöld fényezést kapott, Arancio Dac narancsszínű betétekkel. Ott figyel a tankon a 63-as szám is, amely az olaszok MotoGP-menőjének, Pecco Bagnaiának a rajtszáma, de nemcsak ezért visszatérő motívum: utal a Lamborghini 1963-as alapítására is.

Ami a technikát illeti, az alap Streetfighter V4 S megoldásaival találkozunk itt is. Az 1103 köbcentis Desmosedici Stradale V4-es blokk 208 lóerőt tud, 123 newtonméteres csúcsnyomaték mellett. Elöl teljesen állítható 43 milliméteres Öhlins NIX30 villát találunk, hátul szintén minden paraméterében állítható TTX36 rugóstagot, és a Smart EC 2.0 félaktív rendszer sem maradt le. A megállást elöl két 330-as tárcsa segíti, négydugattyús Brembo Stylema nyergekkel, hátul 245-ös tárcsához préseli a betéteket egy kétdugattyús nyereg. Bosch-féle kanyar-ABS-t is kapunk.

Különbséget jelentenek viszont egyebek mellett a Huracán STO kerekeit utánzó kovácsolt felnik, továbbá néhány szénszálas elem, például légbeömlők, amelyek ugyancsak a Lamborghinire rímelnek. A nyereg anyagát is a sportautó belsejéhez próbálták igazítani. Amúgy a 178 kilogrammos száraz tömeg nem változott.

A Lambo-kiadású Streetfighterből 630 darabot terveznek, azonban lesz egy még szűkebb széria is. A 63 példányos Lamborghini Speciale Clientiről van szó – ezek a gépek annyival lesznek exkluzívabbak, hogy kizárólag Lamborghini-ügyfelek kaphatnak belőle, színekben és részletekben a gyár teljesen hozzáigazítja a Ducatit a már meglévő sportautójukhoz.