Márquez visszatér a hétvégi versenyen

2022.09.14. 12:21

Hosszú kihagyás után visszatér a pályára a MotoGP-ben Marc Márquez. A nyolcszoros világbajnok spanyol zseni utóbbi pár évét nagyon komolyan hátráltatták a sérülések, legutóbb júniusban esett át műtéten a jobb karjával, az operációt orvosa sikeresnek ítélte. Azóta gondosan felépített rehabilitációs folyamat zajlott, most pedig végre újra versenykörülmények között láthatjuk Márquezt.

93-marc-marquezdsc07284.gallery full top fullscreen

Legutóbb májusban, Mugellóban versenyzett, azonban másnap bevallotta, ha így folytatja, az a karrierje végét jelentheti. Ezért döntött a műtét mellett, csaknem négy hónapos kihagyás a most hétvégi Aragóniai Nagydíjon tér vissza. Az előző, misanói versenyhétvégét megelőzően már egy CBR600RR-rel edzett egy gokartpályán, és úgy tűnik, biztatónak értékelte csapatával a helyzetet.

A Repsol Honda hivatalos közleménye szerint rengeteg vizsgálat, teszt és konzultáció kellett ahhoz, hogy végül most minden érintett rábólintson a visszatérésre, miután minden fél elégedett a spanyol klasszis felépülésével, jelenlegi állapotával. Ezen a hosszú úton jelenti a következő lépést a visszatérés az éles versenykörülmények közé.