Itt a kínai sportmotor, ami nekünk is fontos lehet

2022.09.15. 11:14

Amikor a tavaly őszi EICMA szalonon az MV Agusta megmutatta a Lucky Explorer túraendurókat, a kisebbik változat, az 5.5 műszaki adatairól nem sokat beszéltek. Annyit viszont elárultak, hogy a cég kínai partnerétől kap blokkot. Éppen ezért fontos modell számunkra a QJ Motor GS550-es sportgépe: a hírek szerint ez lehet majd a szervdonor.

Kezdjük is ezért rögtön a részletekkel. Az 554 köbcentiméteres, soros kéthengeres természetesen folyadékhűtésű, csúcsteljesítménye 58 lóerő, legnagyobb nyomatéka 51 newtonméter. Jó eséllyel ezt a blokkot látjuk majd viszont az MV Agustában is, az persze nem kizárt, hogy valamelyest áthangolva, vagy másik vezérlőegységgel, így kissé eltérő specifikációval.

A GS550-re visszatérve: nem kimondottan olcsó kezdőmotornak szánják, az idomszettet kis szárnyakkal is megpakolták, a jobb aerodinamikai tulajdonságok jegyében. Emellett egyoldali lengőkart, KYB futóművet és Brembo fékeket kapott a sportgép. Tech-fronton színes TFT kijelző, okostelefonos csatlakoztathatóság, valamint kulcs nélküli indítás is szerepel a felszereltségi listán.

Mivel a QJ Motor Európában sem ismeretlen név, felmerülhet az itteni forgalmazás lehetősége, de erről egyelőre nincs biztos infó. Ami viszont szinte készpénznek vehető: a blokkját átvevő Lucky Explorer 5.5 teljes leleplezése az őszi milánói kiállításon várható. Az előrendelés állítólag elég jól pörög.