Végre jogsit szerzett Pecco Bagnaia

2022.09.16. 09:48

Attól, hogy valaki a világ legjobb motorversenyzői közé tartozik, még nem biztos, hogy jogosítványa is van. Vannak, akik egyszerűen csak kiélik magukat a versenypályán, ezért nem vágynak közúton két kerékre, de olyan is akad, aki azt mondta, túl veszélyesnek tartja az ilyesmit. Oké, ebben azért érezni némi ellentmondást, de tényleg volt ilyenre példa. A hatszoros Superbike-világbajnok Jonathan Rea is elég későn, csak 34 évesen szerzett vezetői engedélyt.

pecco

Most újabb világsztár vehetett a kezébe jogosítványt: a tavalyi MotoGP-szezon ezüstérmese, a mostani pontversenyben is második helyen álló Pecco Bagnaia. A Ducati 25 éves ásza hétfőn teljesítette sikerrel a forgalmi vizsgát hazájában, Olaszországban, így mostantól korlátlan motorjogsival rendelkezik. Eddig csak 125-össel mehetett legálisan.

Bagnaia 2013-ban indult először a gyorsasági-vébén, a Moto3-ban kezdte, majd a Moto2-ben folytatta 2017-tól, ott második évében világbajnok lett. A királykategóriában a mostani a harmadik idénye. Tehát 16 éves kora óta versenyez aktívan, de az olaszországi szabályok szerint korlátlan jogsit csak 24 éves kortól lehet szerezni. Ez így van idehaza is.