Vadászbombázót idéz a limitált Guzzi

2022.09.23. 13:07

A Moto Guzzi tavaly ősszel mutatta be a márka fennállásának századik évfordulóját ünneplő modellt, a V100 Mandellót. Most különkiadást is készítettek belőle, amelyet Aviazione Navalénak neveztek el, és az olasz haditengerészet repülős egységei előtt tiszteleg, az ott is használt F-35-ös vadászbombázó megjelenéséhez igazították.

Ez persze nem fegyverzetet és hasonlókat jelent, hanem főleg a katonai szürke fényezést. A szürke több árnyalata is megfigyelhető a motorkerékpáron, amelyen visszaköszönnek az F-35B Lightning II repülőgépen látható egyes motívumok. Még az olasz trikolór is háromféle szürkében díszeleg a zöld-fehér-piros helyett.

A különleges Mandello természetesen az alapokat tekintve megegyezik a sima V100-zal, viszont megkapja a figyelő rendszert, valamint a fűthető markolatokat. Mindössze 1913 darab készül belőle, ezzel a számmal a haditengerészet repülős hadosztályának alapítási évére utalnak. Minden példányt sorszámoznak, de nem a szokott módon, egy felerősített plakettel: a kormánybefogóba ütik be a sorszámot.

A limitált V100 Mandello Aviazione Navale ára egyelőre nem ismert.