Bautista tarolt, megerősítette vezetését

2022.09.26. 09:23

Míg a MotoGP-ben Jack Miller első helye és Jorge Martín bronzérme révén két ducatis is felállhatott a dobogóra, a Superbike-vébén is az olasz gyártó motorja dominált. Álvaro Bautista ugyanis megcsinálta a mesterhármast, vagyis a két főfutam mellett a sprintversenyt is behúzta Katalóniában.

Fotó: Jairo Diaz Reina/WorldSBK
Fotó: Jairo Diaz Reina/WorldSBK

Bár a pole-ból Iker Lecuona indulhatott, miután első időmérőjét nyerte a WSBK-ban, az első kanyarban már Bautista fordult el az első versenyen. A nyolcadik helyről startolva a címvédő Toprak Razgatlioglu jött fel a másodikra, de csak rövid ideig tudta fenyegetni Bautista győzelmét. Jonathan Rea nagyot küzdve feljött a második helyre, a yamahás Gerloff futott be harmadikként, és végül még Rinaldi is megelőzte Razgát.

A sprintfutamon Lecuona hamar eldobta a motort, Bautista pedig ismét gyorsan az élre állt, magabiztosan le is hozta a versenyt, olyannyira, hogy a barcelonai pályán versenyben valaha megfutott leggyorsabb kör is az övé lett. Ezúttal is Rea csúszott be a második helyre, méghozzá kawasakis csapattársa, Lowes előtt, Toprak negyedik lett.

A második főfutam ismét Bautista fölényéről szólt, nagyon magabiztos volt egész hétvégén a spanyol, meg is lett neki a mesterhármas. Ezúttal viszont csapattársa, Rinaldi lett a második, míg Razgatlioglu a sormintát folytatva az ötödik és negyedik hely után dobogóra állhatott, Rea-t negyedikként intette le a kockás zászló.

A triplával Álvaro Bautista megerősítette vezető pozícióját a bajnoki tabellán. 394 pontja van, tehát 59 egység az előnye a 335-nél járó Toprak Razgatlioglu előtt. Jonathan Rea is bőven lőtávon belül van a maga 327 pontjával. Noha az 59 pont nem tűnik kevésnek, van még hátra négy versenyhétvége, tehát 248-at lehet összesen szerezni. Folytatás jövő hétvégén, Portugáliában.