James Bondot ünnepli a Triumph

2022.10.06. 12:18

Ki ne ismerné a világ leghíresebb titkos ügynökét, James Bondot? Ian Fleming 1953-ban alkotta meg a brit kém figuráját, a Casino Royale című kötetben szerepelt először. Az elsőt még számos regény követte, 1962-ben pedig elkészült az első film is, a Dr. No, méghozzá a legendás Sean Connery főszereplésével. Idén tehát hatvan éve, hogy a 007-es megjelent a mozivásznon – ez egy ünneplésre méltó jubileum.

Ennek jegyében hatalmas árveréssorozatot is szerveztek filmes relikviákkal és járművekkel, ott kelt el a legfrissebb filmben látott Triumph Scrambler 1200 XE őrületes összegért. De a Triumph, amely ugyanúgy brit mint maga James Bond, másképpen is igyekszik meglovagolni az évfordulót. Elkészítették ugyanis a Speed Triple 1200 RR-ből a Bond Editiont.

A különleges gép fekete fényezést kapott, a tankon pedig feltüntették mind a huszonöt eddigi James Bond-film címét, kezdve a Dr. Nóval, zárva a Nincs idő meghalnival (No Time To Die). Ezen kívül kézzel festett arany csíkok is kerültek fel az óvatos elegancia jegyében. A benzintank oldalán a 007-es logója látható a számokkal és a pisztollyal, meg persze egy jókora 60-assal.

A Bond Editionből stílszerűen csupán hatvan darab készül, sorszámukat a fölső villabefogóba gravírozzák, és egy eredetiségi tanúsítvány is jár hozzájuk, a Triumph-vezér, Nick Bloor aláírásával ellátva. És az ár? 21.995 font, azaz durván 10,6 millió forint. Csaknem 2,5 millióval több, mint amennyiért idehaza egy sima RR-t lehet venni.