Nem elírás: ez itt egy Moto Gucci

2022.10.19. 06:38

Tavaly ünnepelte fennállása századik évfordulóját a Moto Guzzi – még ha a nagy ünneplésről szóló eredeti terveket a Covid át is húzta. De van egy másik, igen széles körben ismert olasz márka is, amelyet szintén 1921-ben alapítottak: a Gucci. Ezt az egybeesést kihasználva készült egy különleges kiadás a Moto Guzzi V7-ből – mondhatnánk, ez egy igazi Moto Gucci.

Igazából persze nem ezt a nevet kapta, hanem Moto Guzzi V7 Gucci-Palace-nak keresztelték el. A Palace egy újabb szereplő a képletben, egy londoni központú deszkás divatmárkáról van szó. Mármint nem irtó menő faanyagokban, hanem gördeszkás ruházatban utaznak.

A különkiadás barna bőrnyerget kapott, a felhasznált anyag pedig színében és minőségében is olyan, mint amilyet a Guccinál is előszeretettel használnak. A terepes kamuflázs fényezésre aranyszínű logók kerültek, nemcsak a Moto Guzzié, hanem a Palace és a Gucci együttműködésére utalók is, de kapott Gucci-logót az első villa is. Készült hozzá egyedi oldaltáska is, meg persze a ruhakollekció sem maradhatott el.

Lehet itt beszélni az olasz elegancia és a vagány deszkás stílus harmóniájáról, meg egyéb bullshitekről, az igazat megvallva viszont ezerszer inkább egy teljesen alap V7 Stone mint ez. Valahogy az egész olyan erőltetett, de kétségeink nincsenek, nyilván meglesz a maga vevőköre, akik egy vagyont kicsengetnek érte. Hogy pontosan mennyit, még nem tudni, mert sem az ár, sem a forgalmazás kezdete, sem pedig a példányszám nem ismert.