Két elektromos gépet mutatott a Kawasaki

2022.11.08. 15:01

Jó ideje tudni már, hogy a Kawasaki komolyan gondolja az elektromos átállást, sőt az ígéretek után, egy hónappal ezelőtt már ki is állították a gyártás közeli EV Prototype-ot a kölni szalonon. Most a milánói motorkiállításon egy meztelen és egy idomos gépet is mutattak, és ezek már olyannyira nem a távoli jövőt jelentik, hogy 2023-ban kaphatóak is lesznek.

Két tisztán elektromos gépről van szó: a csupasz a Z EV, míg a burkolatokkal megpakolt a Ninja EV. Egyforma technika rejlik bennük, noha ezt még nem részletezte igazán a Kawasaki. Egy biztos, 11 kilowattnál nagyobb teljesítményt nem tudnak majd, inkább 6-8 kW-ra van kilátás, így az A1-es jogsikategória kívánalmainak megfelelnek, nyomatékuk 20-25 Nm lehet.

Az akkucsomag kapacitása több külföldi forrás egybehangzó állítása szerint 3 kWh körül alakulhat, ami nem igazán combos, az pedig egyelőre kérdéses, hogy esetleg cserélhető aksit várhatunk-e – az nyilván rendesen javítaná a használhatóságot. Mindenesetre elég furcsa, hogy bár 2023-as modellként fedték fel a két villany-Kawát, így novemberben még mindig rejtegetik a részleteket. Természetesen a forgalmazás pontos kezdete és az árak sem ismertek még.