Extrema: a legkeményebb RS 660

2022.11.11. 09:51

Idén nyáron járt nálunk az Aprilia RS 660 sportmotor, amely bár nem olcsó, de a súlyos forintokért cserébe sokat is ad, kimondottan szerettük. A gyáriak viszont úgy érezték, van ebben még több is, ezért egy újabb változattal, az Extremával érkeztek a milánói szalonra.

A 100 lóerős teljesítmény megmaradt, bár az új kivitel kapott egy új, utcára is engedélyezett SC Project kipufogót karbondobbal, feketére anodizált felfogatással. A tömegcsökkentés jegyében az első sárvédő és az alsó védőelem egyaránt szénszálas lett, így a 169 kilogrammból csak 166 maradt.

Mivel az Extremát – bár utcán is minden további nélkül mehet – elsősorban pályanapozásra szánják, egyszemélyes nyereggel szerelik. Ami ennél fontosabb, hogy a váltóhoz egy új szoftverrel versenyprogramot is kínálnak, vagyis lényegében gyorsváltóként tud funkcionálni mindenféle fizikai módosítás nélkül. A vezetéssegédek állíthatók, van kanyar-ABS és dőlésszögérzékeny kipörgésgátló.

Már az alapmodell sem olcsó, így várhatóan az Extrema ára is igen húzós lesz. Erről, valamint a forgalmazás megkezdéséről konkrétumokat egyelőre nem közöltek.