Az 1983 nem egy évszám, ekkorák lesznek az új Harley-blokkok

2023.05.02. 15:19

A Harley-nál mindig a CVO - azaz Custom Vehicle Operations - modellek vetítik előre, hogy a közeljövőben milyen irányba haladnak a fejlesztések. Nem is olyan régen még a 117-es, azaz 1923 köbcentis Milwaukee-Eight blokk volt a csúcs, aztán tessék. Ma már szépen lassan beszivárog az alapválasztékba. De itt az új, és persze mindig van nagyobb. Jönnek az 1983 köbcentis, azaz 121 köbhüvelykes V2-esek. Ráadásul ott virít rajtuk a “VVT” jelző, ami hagyományosan a változó szelepvezérlést jelöli.

A 121-es M8 blokkok két touring modellben mutatkoznak be, amik elsősorban megjelenésben térnek el. A T-kialakítású batwing fejidomos Street Glide a sportosabbnak szánt modern úthenger, kiegészítő lámpákbaa integrált irányjelzőkkel. A Road Glide pedig a hivatalosan cápaorrú, szerintem UFO-ihletésű bagger.

A dizájnon és a blokkon túl új futóművel és infotainment rendszerrel támad a Harley-Davidson, valamint új szinkombinációkat emlegetnek, de ezt szinte szóba hozni is felesleges, mert az érdekes fényezés nyilvánvalóan egy amolyan Harley és különösképpen CVO-védjegy. További infókat júniusra ígértek.