Varaderóval próbált meglépni a rendőrök elől egy székesfehérvári motoros

2023.06.01. 06:12

Akciódús motoros üldözés volt pünkösd hétfőn, azaz május 29-én Székesfehérváron. Az 54 éves, Honda Varaderót vezető férfi azt hitte, meg tud lépni a rendőrök elől, de persze gondolhatod mi lett a vége. Földön fekvés (semmi csúnya, nyugodtan megnézheted a videót), előállítás, kihallgatás és az ezekkel járó többi kellemetlen következmény.

Pedig elsőre úgy tűnt, nem történt semmi olyan, amiért fel kellett volna hergelni a ménest. A motoros egy jobbra tartó kötelező haladási irány betartásától tekintett el, de persze kiderült, hogy akadt még vaj a bukósisak alatt. Az egy éve lejárt műszaki vizsga mellett a motor alvázszáma és az ahhoz tartozó hatósági jelzés nem egyezett. Íme a videó, drámai aláfestő zenével.

Néhány tanulságot azért érdemes levonni. Az első, hogy motorral meglépni a zsaruk elől csak elbeszélésekben egyszerű. Ha mégis, akkor nem egy dobozos, 94 lóerős bébielefánt a nyerő eszköz. A harmadik, hogy utcai gumival gázadásra könnyű betakarózni a murván. A negyedik pedig, hogy a kabát, sisak, kesztyű, rövidgatya kombó a motorozás zokniszandálja.