A Man-szigeten próbálgatják a felpiszkált BMW crossovert

2023.06.04. 11:40

Egy egyszerű fekete-fehér képpel zavarta meg az álló vizet a BMW Motorrad a hivatalos Facebook és Instagram oldalán. A sziluett mellé nem csatoltak hivatalos információkat, csupán arra biztatják a social media felületük követőit, hogy találgassanak, vajon mi érkezik.

2024-bmw-m-1000-xr-5

De ahhoz, hogy kitaláljuk, vajon mire is gondolt a költő, nem kell elvakult béemvésnek lenni, és hivatalos megerősítés híján is bátran kijelenthetjük, hogy a nagyobbik XR modell formavilága köszön vissza. Az M-logó pedig nem hagy kétséget: érkezik a sornégyes crossover felpiszkált változata, az M1000XR. És ha ez nem lenne elég, van itt még valami.

Azt talán még az is tudja, hogy május 29-én hivatalosan is kezdetét vette a 2023-as Isle of Man TT, aki nem követi a közúti motorversenyzés világát. A BMW az utóbbi időben láthatóan szeretne az eddigieknél nagyobb erőbedobással részt venni a legendás Man-szigeti hirigen Peter Hickman, valamint Josh Brookes motorversenyzőket és az FHO Racing BMW csapatát támogatva.

A fenti kép a Man TT első heti kvalifikációs szakaszából származik, és nem csak az udvaron szomorkodott, hanem Peter Hickman meg is küldte a jószágot. A feltehetőleg nem szériaegyezéses M1000XR-en megfigyelhető néhány érdekes részlet, amiben eltér az alapmodelltől. Ilyenek a szárnyak, a karbon elemek, a karbon felni, az M-es kék féknyergek, az M-es tükrök, a titán kipufogó és persze a matricák.