Felcsiszolja a kis- és közepes sportmotor-piacot a Kawasaki

2023.10.23. 11:44

Muhhamed Ali egyszer azt mondta, hogy a lehetetlen csak egy szó, amivel azok a kisemberek dobálóznak, akiknek könnyebb a készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban a változtatáshoz szükséges erőt. A Kawasaki olaszországi képviseletének értékesítési igazgatója, Enrico Bessolo nem tűnik ilyen fazonnak. Az olasz Motociclismónak adott nyilatkozata szerint nem kis fába vágta a fejszéjét: azt akarja elérni, hogy újra tűzbe hozzák a kis- és közepes sportmotorok az európai embereket.

B kawasaki-ninja-zx-4r-2023-1

Persze van apropója. A Kawasaki idén hozakodott elő a sornégyes, 77 lóerős (a Ram-Air nagy sebességnél ezt fel tudja tornázni 80-ra), 400 köbcentis ZX-4R-rel, valamint annak sportosabb változatával, a ZX-4RR-rel. És alá tudom írni: ha valaminek, hát egy 15 ezret forgó négyhengeresnek van esélye felkorbácsolni a szenvedélyt. Ráadásul hamarosan jön az új ZX-6R is.

Bessolo úrék azt találták ki, hogy típuskupát indítanak. A ZX-4RR Trophy-t Olaszországban, 5 helyszínen rendezik meg, de a Kawasakinál láthatólag meg akarják mutatni, hogy a ZX-4RR-ben benne van a sportmotor bugi, szóval könnyen lehet, hogy ez csak a kezdet, és ha minden jól megy, felénk is megvalósul legalább egy régiós liga.