A magyar használt motor vásárlónak japán vas kell

2024.06.24. 09:06

Továbbra is a japán motor a használt motor a magyar motorosnak, és nem is hiszem, hogy ezzel kapcsolatban bárkinek is valódi meglepetést okoz a Használtautó.hu idei felmérése, hiszen a Honda, a Yamaha, a Suzuki, meg persze a Kawasaki még mindig a hosszútávú megbízhatóság nimbuszai. És az igazán jó motor alapismérve mégiscsak az, hogy megy, és nem áll, amikor kellene. A japánokat szorosan követi a BMW - úgy látszik nem sikerült felhoznom, pedig az utóbbi időben szerintem az összes RT hirdetést átnéztem. Többször. A márkaharcban ez csak 4. helyre volt elég.

A Használtautó.hu adatait persze érdemes nettó érdekességképp kezelni, hiszen értelemszerűen nem a végbement üzletkötéseket tudták elemezni, hanem a hirdetések nézegetéséből következő telefonszám lekérdezéseket. Ezek mellé pedig odarendelték az adott márka kínálatának átlagárait is - azért itt visszaköszön a GS dominancia, és a Harley-Davidsonok értéktartása.

Ha modell szinten bontjuk, akkor az látszik, hogy jól bevált modelleket keresnek a vevők. A BMW 3 modellel van jelen a top10-ben, amik nem meglepő módon a következők: R 1200 GS, R 1250 GS és R 1200 RT. A legkeresettebb Suzukik között DL 650-ek és 650-es Burgmanok tanyáznak, a Yamahánál az MT modelleket kutatják az érdeklődők, a Hondánál pedig minden megy, ami CB és CBR, a modellverseny-győztesük pedig a PCX 125.