Megújult a BMWR1200RT

2004.12.01. 15:19

A héten nyitja kapuját a bolognai motorshow. Több motorgyártó céghez hasonlóan a BMW sem lőtte el összes, 2005-ös újdonságát Münchenben, és hozott egy-két csemegét az olaszországi modellbemutatóra is. Itt debütál a BMW legújabb túragépe, az R1200RT.

A motor az R1200GS vázát kapta meg, Az R1200RT kivételes motorozhatóságával minden ízében a vezető kényelmét igyekszik szolgálni. 110 lóerőnyi maximális teljesítménye, és 260 kg-os menetkész tömege garantálja a kivételes menetteljesítményt, akár hosszú távú túrázásról, akár rövid, városi motorozásról legyen szó.

A legújabb BMW modellen Chris Bangle amerikai formatervező hatása is érezhető. Az új M5-ös húzott sarkú, vese alakú hűtőrácsa köszön vissza a túramotor lámpája alatt. Felette elektromosan állítható szélvédő óvja a motorost a szél és az időjárás viszontagságaitól egyaránt.

A gyár szerint az R1200RT már januártól megvásárolható lesz, hazai áráról egyelőre még nem tudunk semmi bíztatót. További információt a hétvégi hivatalos modellbemutató után olvashattok a TotalBike-on.