Honda Monkey versenyszínben

2005.01.04. 13:00

A Honda Tokióban mutatta be a legendás négyütemű 50 köbcentis motorjának, a Monkey-nak legújabb, speciális kiadását. Az újdonság a Honda CB750F egyedi fényezését kapta meg, amely az 1982-ben Daytonában győztes Freddie Spencer motorjának mintájára készült. Az így dupla replikaként jelentkező egyedi Monkey kiadás korlátozott, mindössze 2500 példányszámban készül, és december elejétől vásárolható meg, sajnos kizárólag Japánban.

A Monkey speciális szériájában az ezüstmetál tankon végighúzódó kettős csík, a fekete kormány, kipufogó, irányjelzők és tükrök képezik az egyediség ismérveit. A vörös-fekete hátsó rugóstag szintén nem széria Monkey. Az ülés szénszálas mintázatú takarót kapott, valamint a tankon és a kulcson ott látható Freddie Spencer aláírása.

A Monkey 1967-es bemutatása óta folyamatos siker az egész világon, de főként a szigetországban. A nagymotort formázó kisgéphez rengeteg gyári és egyéb tuning alkatrész, kiegészítő vásárolható. Megjelenése mellett környezetbarát, négyütemű, egyhengeres, léghűtéses 50 köbcentis 3,1 lóerős motorjának és négysebességes váltójának köszönhetően szinte minden korosztály nagy kedvence a mindössze 63 kilós kétkerekű.