Új igazgató az MZ élén

2005.01.10. 09:58

2005. január 1-én vette át a MZ Motorrad- und Zweiradwerk GmbH vezetői posztját Dr. Christoph Baumgärtner. Az új főnök R. Vasuthewan vezérigazgatóval karöltve fogja ezen túl vezetni a legendás szászországi MZ gyárat, ő lesz a felelős az eladásokért, a marketingért és a termékfejlesztésekért.

Dr. Baumgärtner kinevezésével az MZ az európai piac nagymotor szegmensében kívánja jelenlétét javítani. A tulajdonosok emellett az eladások optimalizálását és a márka piaci ismertségének növekedését is várják az új igazgatótól.

Dr. Baumgärtner műszaki mérnökként végzett a müncheni Technikai Egyetemen majd Cambridge-ben doktorált a belsőégésű motorokból. Már 1995/96-ban az MZ gyárban dolgozott, mint az új motorok fejlesztésének project managere. Később, 2000-től Dr. Baumgärtner a Bain&Company tanácsadója volt. Európai és japán kliensek számára a gépkocsi üzletágban vezetett projekteket, túlnyomórészt a kereskedelem, a termékfejlesztés és a szerkezetváltás területén. Mint MZ motorkerékpár tulajdonos, Dr. Baumgärtner szenvedélyes motorversenyző, 2000 óta sikeres résztvevője az MZ Kupáknak.