Meoni az idei Dakar második áldozata

2005.01.11. 13:26

Hétfőn elhunyt a 7. szakasz során súlyosan megsérült spanyol Manuel Perez. A 41 éves pilóta már rutinosnak számított, hiszen idén negyedik alkalommal indult a Dakaron, de a gyilkos 7. etap során bukott, és ez életébe került.

A 27. Dakar mezőnye még fel sem ocsúdott a gyászból, és a mai, 11. szakaszon újabb tragédia történt: Fabrizio Meoni az idei Dakar legtapasztaltabb pilótája bukott, és életét vesztette.

A Dakar hivatalos oldala szerint nem sokkal fél tizenkettő után a KTM-es pilóta még elérte a 11. szakasz 176 kilométernél lévő ellenőrzőpontját, és problémák nélkül indult is tovább. A 184. kilométernél viszont nagyot bukott, írja az olasz Gazzetta dello Sport címú napilap internetes site-ja. A mentőhelikoptereket a vele együtt motorozó David Fretigné riasztotta, az orvosok hamar meg is érkeztek. Negyvenöt percig próbálták újraéleszteni, de ez nem sikerült, a halálát így szívelégtelenség okozhatta.

A 47 éves pilóta, aki 2000-ben és 2001-ben már megnyerte a versenyt, de győzött a Tunézia- és az egyiptomi Fáraó-ralin is, azt tervezte, hogy az idei viadal után visszavonul. 1979-óta ő a Dakar 44. áldozata.