A Ducati bemutatta a Desmosedici GP5-öst

2005.01.24. 11:27

A Ducati MotoGP szezonja mindjárt repülő starttal kezdődött a Grosté gleccseren 2470 méteres magasságban, mivel itt mutatták be a Desmosedici GP5 versenymotort először a nagyközönségnek. A Ducati Corse elnöke, Caludio Domenicali nem forradalmi, hanem a GP4 továbbfejlesztett változatának titulálta a motort.

A Ducati versenyrészlegének főnöke elmondta, hogy sokat tanultak az elmúlt év hibáiból. Az első sepangi tesztre egy teljesen más motorral érkezik majd a Ducati ahonnét már nincs visszatérés az előző változathoz, mint tették ezt tavaly évközben. A GP5 az előző év munkájának a gyümölcse és már az utolsó futamokon szerzett két dobogós hely jól mutatta, hogy a Ducati a helyes irányba indult el.

A motor jelenleg igen kevésben különbözik a tavalyi utolsó, valenciai GP-n láthatótól, kivétel a váza, a hátsó lengővilla és a központi számítógépe. A vázhoz egy központi forgástengelyen át csatlakozik a hátsó lengővilla. Ezt még tesztelni fogja Capirossi és Checa, hogy miként képes együttműködni a Bridgestone gumikkal.

A vezérlő számítógép teljesen megújult, pontosabb, gyorsabb és több versenyprogramot tud tárolni. A következő fejlesztése a Ducatinak egy új blokk lesz, amely már fékpadi próbán van. Ezt a szezon második felétől szándékoznak használni. A GP5 aerodinamikai csomagja szintén keresztül ment egy alapos változtatáson, miután a motor sok időt eltöltött a szélcsatornában.