A WRT visszalépett, Bitter újra Suzukira ül

2005.01.27. 12:52

A 38. Macao GP edzésén nagyot bukott Erwin Wilding, aki Bitter Sándor csapatfőnöke lett volna a HRC színeiben induló osztrák Wilding Racing Team-ben. A baleset következtében Erwin Wilding olyan súlyosan sérült, hogy a WRT úgy döntött, 2005-ben nem indul az endurance VB futamain. Ezért sajnos Bittit sem láthatjuk a HRC színeiben.

Nem sokkal a bejelentés után Bittert több csapat is megkereste, és az ajánlatok közül a Suzuki Austria Team 76 volt a legelőnyösebb. Így továbbra is Suzukival fog versenyezni, ami igen előnyös a gyár magyar importőrével fennálló több éves kapcsolat miatt.

A Suzuki Austria Team 76 is gyári támogatottságú csapat, így Bitter ugyanolyan körülmények között versenyezhet, mintha a WRT-nél maradt volna. Az új csapatról fontos megjegyezni, hogy az FGSport vezetősége (az endurance VB szervezői) minden évben előzetes felmérésben tesztelik a benevezett csapatok színvonalát. A felmérés szerint a Suzuki Austria Team 76 a legjobb tíz között van, így Bitter Sándornak akár egy dobogós VB helyezésre is jó esélye van.

Bittivel készült interjúnk hamarosan olvasható a TotalBike-on.