Chambon nyerte a Guidon d'Or-t

2005.02.02. 09:27

A világ egyik leghíresebb fedett pályás Supermoto versenyét a Guidon d'Or-t a párizsi Bercy csarnokban rendezik meg minden év elején. A világ legjobb supermotosait, valamint gyorsaságizóit és krosszozóit hívják meg a nem kevés show elemet felvonultató látványosságra, ahol persze a versenyszellem sem maradhat ki a küzdelmekből. Idén az eddigi 6-ból 5 versenyt már megnyerő Chambon fivérek mellett ott volt Randy de Puniet, David Checa és Philippe Vincent is.

A versenyzőket 2 osztályba sorolták: az egyik csoport az eredetileg is Supermoto szakágban versenyzők, míg a másikat a gyorsasági és egyéb szakágak versenyzői alkották. Minden osztálynak volt 2 elődöntője, egy reményfutama és egy végső döntője, amiben a főversenyre kvalifikálhatták magukat a pilóták. A Supermoto osztályban Eddy Seel volt a leggyorsabb és megnyerte géposztálya döntőjét Boris Chambon, Doug Henry, Jerome Giraudo, Jeff Ward és Alexandre Thiebault előtt. Meglepetésre a másik osztály döntőjét Sylvain Bidart nyerte, viszont a korábbi többszörös győztes Stephane Chambon nem került a főversenybe mivel kétszer bukott új Suzukijával. A szervezők tekintettel Chambonra azonban egy szabadkártyával döntőbe juttatták mégis a francia versenyzőt.

A Guidon d'Or elnevezésű főversenyt azonban pár kör múlva félbe kellett szakítani, mivel Thiebault és Stephane Chambon ütköztek egy gyors részén a pályának. Az új rajtot követően a Supermoto világbajnokságban tavaly második helyezést szerzett Boris Chambon-t már senki sem tudta megfogni új KTM gépén. A második helyre a meglepetésember Bidart jött be 450-es Hondáján, míg a harmadik Giraudo lett a V2-es Apriliával. Eddy Seel sokáig a harmadik helyen ment és Bidartot támadta a második helyért, de bukott és csak az 5. helyre sikerült behoznia a Husqvarnát.