Supermoto hírek a világból

2005.02.01. 10:56

A párizsi Guidon d'Or alatt több érdekes hír is napvilágot látott a supermoto világából. Az egyik legfontosabb talán, hogy a pályáját supermoto versenyzéssel kezdő Stephane Chambon ismét indul a szakág néhány francia és világbajnoki futamán. A francia pilóta évek óta a Supersport 600 világbajnoki gyorsasági kategóriában versenyez, ezért a bejelentés nem kevés meglepetést okozott a közönségnek. Chambon idén is indul a Supersport 600-as világbajnokságon egy Hondával, a 24 órás Le Mans-i versenyen egy Suzukival és még néhány rali versenyen is ott lesz mint pilóta.

A Suzuki Lux Performance csapatában az S2-es supermoto géposztályban idén Fabrice Guyot és Christian Ravaglia lesznek a versenyzők. Eddy Seel is megerősítette, hogy visszatér a kisebb, 450-es géposztályba, csapattársa Davide Gozzini lesz. Seel eredetileg az S1, azaz a nyílt kategóriában szeretett volna versenyezni a tavalyi világbajnok Thierry Van Den Bosch ellenében, de a Husqvarna kérésére váltott a másik kategóriára. Az S1 supermoto királykategóriában Ivan Lazzarini és Gerald Delepine hajtja majd a Husqvarna gépeit a van den Bosch és Bernd Hiener által kormányzott gyári KTM-ek ellen.

Jerome Giraudo, aki az S2-es géposztályban nyerte meg a 2004-es világbajnokságot egy Aprilia V2-es motor nyergében, valószínűleg új csapattársat kap az új szezonra. Az Aprilia főnöke megerősítette, hogy a gyár két-két pilótát indít mind az S2, mind az S1 kategóriákban. A hírek szerint Fabrice Lecoanet lesz Giraudo csapattársa, míg az S1 kategóriában Frederic Bolley és Max Manzo viszik az 550-es V2-es motorokat. Fabio Balducci a HM Hondához igazolt, míg Alexandre Thiebault új gépen, egy Hondán vagy egy Yamahán folytatja.