Talmácsi Gábor első tesztje a KTM-en

2005.02.10. 21:04

 
   
   

A motorrajongók nagy várakozással tekintenek Talmácsi Gábor idei szezonja elé. A magyar színeket az utóbbi években legeredményesebben képviselő motorversenyző a gyorsasági világbajnokság 125 köbcentis kategóriájában áll rajthoz 2005-ben is, de immáron egy igen versenyképesnek mondható KTM motor nyergében.

 
   
   

Végre a hosszú szünet után, ismét elkezdődött az élet a gyorsasági motorsportban a KTM-es pilóták számára is. Bízunk benne, hogy az idei szezon sok örömöt és boldogságot hoz majd mind Talma, mind a csapat és a minden olyan valakinek, aki szereti ezt a sportot és szurkol a magyar versenyzőnek.

 
   
   

Nem volt könnyű az első teszt nap Valenciában, hiszen az időjárás közbeszólt: egész éjszaka esett az eső, és reggel nagyon vizes volt a pálya. Délután 1 óra körül tudott Talma ráülni a KTM rakétára és megkezdeni a gép tesztelését, beállítását. A kezdeti ismerkedés után hozzá fogtak a futómű beállításához, mert az egyáltalán nem volt tökéletes. Késő délután lett mire sikerült megtalálni a jó irányt, ami várhatóan segít az előrelépésben a további tesztelések alatt.

 
   
   

A futómű beállítása során Talma szinte az egész napot Mr. Warren Willinggel töltötte. Ő a váz és futómű mérnök, aki korábban már dolgozott Wayne Rainey-vel, Michael Doohannal, John Kocsinskivel, Luca Cadaloraval, J.M. Bailevel és Kenny Robertsszel is. Stefano, Talma menedzsere elmondta, hogy a motor csodaszép. Minden nagyon precízen, jól meg van rajta csinálva. A csapat keményen dolgozik, eredményeket akarnak elérni, amit bizonyít az is, hogy 27 fős létszámmal érkezett a team, melyből több mint a fele mérnök. Talma elmondta, hogy amikor tud gázt adni a gépnek, érzi, hogy nagyon megy. Sokkal erősebb, mint a tavalyi Malaguti.
Az első valenciai tesztnap eredményei:
1. Mika Kallio KTM 1.41.725
2. Thomas Luthi Honda 1.41.887
3. Sergio Gadea Aprilia 1.41.907
4. Lorenzo Zanetti Aprilia 1.42.492
5. TALMÁCSI GÁBOR KTM 1.42.550