Halász, vadász, madarász, motoros

2005.02.25. 12:02

Szabadidő 2005 néven összevontan tekinthető meg március harmadika és hatodika között a Budapest Boat Show (alias 14. Nemzetközi hajókiállítás), a 10. Nemzetközi sport- és szabadidő kiállítás, a FeHoVa (azaz a 12. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás) - és a lényeg, a Budapest motorkiállítás fedőnéven szereplő 4. Nemzetközi motorkerékpár szakkiállítás. A hajók 6900, a sporteszközök 4800, a puskák és damilok 5600 négyzetméternyi kiállítási területet foglalnak el, a legnagyobb placcot a motorok kapták: 71 kiállító 7300 négyzetméteren mutatja be újdonságait.

A motorkiállításon, az A és F pavilonban csaknem 50 motoros márka vonul fel. Nem csak új gépeket és kiegészítőket láthatunk a kiállításon, hanem idén először egy börzén használt cuccok között is turkálhatunk, rég hiányzó alkatrészeket is megtalálhatunk. Erdős Csaba, Potzner Ferenc és Nagy "Becman" Béla tartanak streetfighter-bemutatókat, tesztmotorozási és motoros ügyességi pálya vár az érdeklődőkre. Ja, a motorokat ezúttal külön motoros parkoló fogadja majd.

Aki átmenetileg megcsömörlött a számszeríjaktól, csónakoktól, szobabicikliktől, talán még a motoroktól is, quadozással, búvár-, hajós-, horgász- és vadászfilmekkel, bicajosok, búvárok, off-roadosok és zenekarok produkcióival, esetleg kommandós bemutatóval frissítheti fel magát. Ehet-ihat is kedvére a motoros pubban, a kalózkocsmában vagy Laci bácsi vadásztanyáján. A rendezvény meglátogatására két végső érvet hoztak fel a szervezők: a vendégek között kisorsolnak egy háromszázezres mountain bike-ot, egy másfél milliós kishajót (trélerrel) - és egy Harley-Davidson Sportster XL 1200 R-t. Hajrá!

Budapest Motor Kiállítás

Szabadidő 2005 kiállítás, március 3-6.

Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont
Nyitva tartás: március 3-5.: 10-18 óra, március 6.: 10-17 óra
Parkolás: autóval az E és V jelű parkoló, motorral a IV. kapun kell behajtani. A motoros parkoló díja: 2 Ft/perc, maximum 600 Ft/nap
Bejárat: I., II., III. kapu
Belépőjegy: felnőttjegy napi 1000 Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, katona) napi 650 Ft, családi (2 felnőtt + 2, 14 év alatti gyerek) 2000 Ft
Katalógus: 600 Ft