Tóth Imi 3. napja Jerezben

2005.03.02. 11:01

Tóth Imi harmadikként fejezte be az utolsó napon a jerezi tesztet. Ekkor a 3. helyen állt 1p 49.302mp-es idővel. Imi teljesen elégedett a csapat mindhárom napi teljesítményével - és a saját magáéval is, bár mint elmondta, ma elvileg jobbat kellett volna mennie, mert még szebb idő volt mint tegnap. Azonban tesztelni jöttek, azaz mindent kipróbálni, mindezek ellenére fontos a helyezés is, amire méltán lehetnek büszkék.

Délelőtt teszteltek egy újfajta gumit, amivel jó 30 kör elment, mert a futóművet próbálták meg hozzáállítani, de nem sikerült. Nem volt jó, így levonva a konzekvenciát rájöttek, hogy erre a pályára nem való ez a gumi. Ezután visszatették a beváltakat, és Imi egyből elkezdett 1p 49mp körüli időket menni. Amikor 1.49.302-t ment, kijött kerékcserére és egy kis pihenőre.

Visszament, és a gumijáratós kör után kezdett volna begyorsulni, de nem várt meglepetésként az egyik kanyart vizesen találta. Beindult ugyanis a pálya mentén egy locsolófej és a szél egyenesen a pályára fújta a vizet. Jó 15 percig áztatta a pályát, amíg ki nem kapcsolták. Imi pár kör után kijött a boxba és várták, hogy felszáradjon a pálya. Az óra viszont már 5-öt mutatott, lehűlt az idő, így a főszerelő végleg kihívta Imit, mert már úgysem tudott volna javítani.

Vincent Braillard viszont még a pályán maradt, hiszen őrá még ráfér a gyakorlás, időeredménytől függetlenül. Ő is tesztelte az újfajta gumit, ami nála sem vált be. A mai napra már el is fáradt egy kicsit és zavarta az egyre erősödő szél. Mint elmondta, még jobban meg kell ismerkednie az Apriliával, mert nagyon más érzés.

A három napot összegezve teljesen elégedett az egész csapat, minden betervezett tesztet sikerült véghezvinniük, és az eredmények magukért beszélnek. Imivel legközelebb a BNV-n megrendezett Motorkiállításon találkozhattok az APRILIA standján, ahol ki lesz állítva a csapat kamionja az új, idei dizájnnal. Mindenkit szeretettel látnak!