Örült Bika

2005.03.11. 10:14

A német Spaehn Racing nemrégiben bemutatta legújabb, egyedi építésű naked motorját, amely a Deep Bull nevet kapta. Hogy miért éppen ez a neve, arról nincs hír, viszont a motor elég gonosz kinézettel rendelkezik, hogy kiérdemelje ezt. Teljesítménye is okot ad rá, mivel a Honda Fireblade-n alapuló utcai harcos 170 lóerőből gazdálkodik.

Tervezői a vázon és a blokkon kívül szinte mindent ledobáltak a gyári gépről. Nincs többé idomzat, egy masszív drag stílusú kormány került fel a gépre, de a leginkább megdöbbentő az a 10 col széles hátsókerék és rajta lévő gumi, ami az egykarú lengővillán figyel. Az első kerék/abroncs is szélesebb a szériánál, így a cégnek egy spéci villahidat kellett beépítenie.

A motortuning terén csak egy 4-1-4 stílusú kipufogó került a Fireblade-re, valamint a meghajtó lánckerekeket egy kicsit áthangolták, rövidebbre vették a brutális egykerekező hajlamhoz. Az áttervezett tank mellé stílusosan rakták oda a légbeömlő nyílásokat. A Deep Bull ára 25 000 euró. A német cég azt állítja, hogy nem csak kizárólag Fireblade-ből képes előállítani, hanem bármely más, hasonló gépből farag vadállatot a megrendelő igényei és pénztárcája szerint.