Már csúsztatnak a supermotósok

2005.04.07. 11:01

A 2005-ös Supermoto Nyílt Országos Bajnokság első helyszíne a korábbi évekhez hasonlóan a nyirádi Rallycross pálya volt. Az immáron újjáépített pályán igazán szép mezőny gyűlt össze: négy ország (Magyarország, Svájc, Ausztria, Ciprus) közel 100 versenyzője állt rajthoz 8 kategóriában.

Az Európa Bajnok svájci Dani Müller magasan nyerte az első futamot, de a másodikban a hátsó kerék defektje miatt csak az ötödik lett, így érte el végül a harmadik helyezést. A magyarok legjobbja, Ifj. Kökényesi György egy szerencsétlen bukás után végül összetettben az ötödik helyet szerezte meg, míg a dobogó első két fokán osztrák versenyzők, Heinz Hochreiter és Johann Schruf állt. Az Open, Amatőr, Junior és a két Quad (széria és super) osztályban hatalmas harcok folytak a hazai és külföldi versenyzők között, a kilátogató népes nézősereg nagy örömére.

A következő forduló április 10-én - most vasárnap - a kiskunlacházi repülőtéren lesz, ahova a szervezők még több indulót várnak: az OB-vel együtt Alpok-Adria futam is lesz, ahova hét országból érkeznek versenyzők. Itt debütálnak a quadok az Alpok-Adria sorozatban, melyek bevonásával a titkos cél az olasz és svájci quad versenyzőket megmozgatni a nemzetközi porondon, ahol magyar quadosaink is teljesen egyenrangú ellenfelek lesznek. A kétkerekűek mezőnyében a szokásos őrjöngés várható.