Tóth Imiék a jerezi GP-n

2005.04.10. 10:53

Két tűzforró nap után, a jerezi GP első napja egy kicsit hűvösen indult, de az aszfalt megfelelő hőmérsékletű volt. Tóth Iminek nem volt tökéletes a futóműve a pálya T3-as szakaszán, csak azon a pályaszakaszon 1mp-et veszített. Ezt sikerült később beállítani. Vincent tulajdonképpen csak tréningezett a szabadedzésen, elégedett volt a motorjával, nem nagyon kellett állítani rajta. Délutánra már napsütés várta az idei VB-mezőnyt, így a szezon legelső időmérője már tiszta, meleg időben zajlott. Imi és Vincent az első pár körben járatta csak a motort, majd begyorsultak. Imi feljött a 14. helyre, majd sokáig tartotta ezt. Vincent a 22. volt, ami nagyon szép teljesítmény élete első Grand Prix időmérőjén 40 versenyző között.

Imi az utolsó előtti körében javított, aztán még jobban kezdett gyorsulni, de idő közben bejött elé a spanyol Saez, aki feltartotta és így lecsúszott a 19.helyre. Pechje volt a leintésnél is, mert az idő lejárta után pár századmásodperccel haladt át a célvonalon, így ő volt az első, akit leintettek. Iminek a motorral nem, csak egyetlen kanyarral volt gondja, amit átbeszélt a főszerelővel és holnapra mentálisan felkészül arra, hogy ezt a hibáját kijavítsa. Vincenttel nagyon elégedett az egész csapat, az újonnan érkezettek közül bizony az élvonalban van, sokat javított az IRTA teszten mért idején. Szinte végig 22. volt, ami kitűnő eredmény. Az utolsó körökben csúszott a 26. helyre, ami a 40 tagot számláló mezőnyben nagyon jó eredmény.

A második napon, szombaton zápor és erős szél volt reggel a Dél-Spanyol pályán. Szerencsére azonban az eső elvonult és a szél hamar felszárította a pályát. Tóth Imi teljesen elégedett volt a motorjával a reggeli edzésen, ez alkalommal a hiba benne volt, mint elmondta, nem tudta elkapni a ritmust, valahogy nem érezte. 21. lett, de tudta, hogy sokkal jobb ennél, csak össze kellett szednie magát. Sajnos betegség is megviselte, jelenleg még gyulladásban van a torka és elég csúnyán köhög. Vincent Braillard is elégedett volt a motorjával, szépen ment reggel, tartotta eddigi helyét. A csúcssebesség elemzés szerint reggel Vincent motorja bizonyult erősebbnek, de mindkettőjüké az erős középmezőnyben volt. Délutánra Imi "rendbejött", és nagyon szép motorozást láthattak tőle. Az erős szél ellenére, ami miatt csak 7 versenyző javított (ebből 4 az utolsók közül való) Imi jól ment, 16. legjobb időt futotta. Ez azonban kevés volt, hogy javítson az előző napi idején, így a 19. helyről rajtol ma. Vincent sem javított, egy helyet hátrébb csúszva a 27. helyről fog indulni. Ő is a nagy szélre panaszkodott, de mindketten remélik, hogy holnap szélmentes napos időben versenyezhetnek majd.