7 mp alatt V-Roddal

2005.04.11. 18:36

A 2005-ös NHRA szezont a tavalyi Pro Stock bajnok, Andrew Hines mindjárt két rekorddal kezdte a floridai Gainseville-ben. A 21 éves Harley-Davidson versenyző teljesítette az első hét másodperc alatti futamot az NHRA történetében, majd új, 197,45 mph-es (317,69 km/h) sebességi rekordot állított fel, mindezt egy Pro Stock (azaz se nitro, se turbo, hagyományos szivo motor) géppel.

Hines 6,991 másodperc alatt teljesítette a helyosztó futamot, és mindjárt 10 000 USD különdíjban részesítették különleges teljesítményéért. A negyed mérföld végét jelző vonalon pedig nem kevesebb, mint 317,69 km/h-val száguldott. Teljesítményét nem sokkal később csapattársa, a szintén V-Roddal versenyző Gary Tonglet is megismételte, aki hajszál pontosan ugyanekkora tempóra gyorsult fel a 404 méter végére.

A Harley-Davidson csapat vezetője Anne Paluso így nyilatkozott:
"Jó volt így kezdeni a szezont. A csapat megfutotta az első hat másodperces futamot a top-flight motorcycle drag racing kategóriában, és egyben új sebességi rekordot állított fel, mely már a 200 mph-es bűvös határt feszegeti."

A helyosztó futamon elértek és az új rekordok megdöntése ellenére a V-Rod bajnokoknak nem ment minden simán Floridában. Korábbi teljesítéményétől feltüzelve Hines beugrás miatt kiesett a versenyből, Tonglet-nek pedig vissza kellett lépnie technikai hiba miatt. Hines így nyilatkozott: "Sokkal jobb lett volna győztesek körében végezni, de a hétvégén így is nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapat."