Autoplaza motoros beütéssel

2005.04.15. 14:56

A sajtó képviselői előtt ma délelőtt, a nagy nyilvánosság számára pedig délután nyitja kapuit a Csiki-Bege Autoplaza Budapesten, a III. kerületben. Bár a hely neve és a cég múltja is sokkal inkább autós jellegre utal, az öt emeletes, 18 000 m 2-es üvegpalotában a motorkerékpároknak is akad hely, nem is kevés.

Az itt nyíló Ducati márkaképviselet fedi le Budapest és Pest megye nagy részét kizárólagosan, de egy másik olasz márka, az Aprilia is teljes modellpalettával van jelen a földszinti bemutatóteremben, sőt itt még a Piaggio megakonszern még egy modellje, egy Laverda quad is ácsorgott.

A motorkerékpárok utáni kutakodást itt még ne hagyjuk abba, a harmadik szinten a 200 m 2-es LATONI Moto-Shop autós-motoros áruházban a Dainese ruházattól kezdve a Nolan sisakokon át a Daytona csizmákig (felsorolás a teljesség igénye nélkül) minden szükséges felszerelés megvásárolható, amit az új motorkerékpár mellé illik megvásárolni. A motoros bolttal egy szinten az off-road centrummal egy helyen található a KTM és a Bombardier márkaképviselet. A márkaképviseletekhez természetesen modern márkaszerviz is tartozik.

Az épületben rengeteg egyéb, a motorhoz és a vezetőhöz is kapcsolódó szolgáltatás kapott helyett, így van itt a kedvezményes járműhitelekhez bankfiók is, illetve a legfelső emeleten MadMax pub és bowling klub szolgál majd a motorosok találkozó helyéül.

A 12 éves sikeres múlttal rendelkező cég 2004. februárjában indította el az Autoplaza projektet. Az épület kívülről a manapság oly divatos üvegpalotának látszik. A tervezés és az építkezés során kifejezetten környezettudatos technológiákat használtak, így geothermikus és solar energiát használnak fel a hatalmas épület fűtéséhez, illetve a nyári légkondicionáláshoz. A kezdeményezés a cég vezetője és az Autoplaza megálmodója, Dr Csiki-Bege Lajos elmondása szerint Európában egyedülálló.