Nem látott a párától

2005.04.18. 11:26

A warm upon Tóth Imi jól ment, végig a 10-15. hely között motorozott az éjszakai esőtől még fel nem száradt pályán. A betáblázott eredményekből látta, hogy jó helyen van, így már nem akart kockáztatni, inkább rajtot gyakorolt, végül hátracsúszott.

Imi rajtja jól sikerült, 19. volt az első körben, aztán feljött 17. helyre, de a 9. kör után bepárásodott a sisakja és a bal oldalon szinte semmit nem látott. Az egyenesekben mindig kinyitotta a sisakját, de egy-két kanyar után újra párás lett a plexi. Ezért nem tudott előrébb kerülni, sőt még hátrébb csúszott, végül a 22. helyen ért célba.

Meglepődve áll az eset előtt a Nolan, hiszen a mai napon Pedrosa és Melandri sisakjával is ez történt, de ők a száraz időre való sisakot használták, Imi pedig azt, ami esős időre, mégis ugyanúgy bepárásodott. Érdekes, mert Stoner is Nolanban megy, és az övével nem volt ilyen probléma. Imi Shanghaiban a tavalyi sisakját fogja használni, az idei fejlesztést bekérték, megpróbálják kiküszöbölni a hibát. Imi nagyon mérges és csalódott, mert a motorja nagyon erős, a rugózása pedig tökéletes volt, de a szerelők biztosították arról, hogy az elkövetkezendő versenyeken is ilyen motor lesz alatta.

Vincent is jól rajtolt és ígéretesen küzdötte fel magát egészen a 21. helyig. De miközben Sandi-val meccselt, az egyik kanyarban kiszorult a fűre és majdnem elesett. Ezután eléggé visszavett a tempóból, ami érthető, hiszen a jerezi futamon is elesett. Végül utolsó előttiként ért célba. Nem volt tehát szerencsés a portugál futam a Team TOTH Hungary versenyzői számára, de mindenki örömmel készül a következő shanghai-i megmérettetésre. "A csapat nagyon jól összeszokott, és nagy öröm velük dolgozni" - mondta Imi a verseny után, aki személyesen kívánt jobbulást Talmának, és örült, hogy nem esett komolyabb baja.