Jacque a Kawasakinál

2005.04.27. 10:35

Az egyik legjobb párost alkotta valaha Olivier Jacque és Shinya Nakano a 250 köbcentis világbajnokságok történetében az 1999-es és 2000-es szezonokban. Most úgy tűnik ismételten egy csapatban küzdhetnek, hiszen a francia pilóta fogja helyettesíteni a hétvégén és a következő futamon is a sérült Alex Hofmann-t a Kawasaki MotoGP csapatánál. A pilóták jól ismerik egymást még a Yamaha Tech3 csapatból, ahol 2000-ben az utolsó futam során az utolsó kanyarban megelőzte Nakanot és Jacque lett a 250-es világbajnok. 2001-ben mindkét pilóta felkerült a MotoGP-be, itt Nakano volt a sikeresebb mivel az év újoncává választották, amely egyben az 5. összetettbeli helyezést jelentette a japán pilótának. 2002-ben nem kis nehézséget okozott mindkét versenyzőnek a kétüteműről négyütemű gépekre történő átállás, majd 2003-ban már külön csapatban, de már négyütemű gépekkel. 2004-ben Nakano maradt csak a MotoGP-ben a Kawasakinál, Jacque mindössze a Moriwaki Racing színeiben léphetett pályára pár futamon. Ezen a hétvégén most mindkét pilóta ugyanabban a csapatnak a színeiben versenyezhet, reményeik szerint jó eredményekkel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.