Talmácsi Gergő a Superstock 600 EB-n

2005.05.09. 16:52

Talmácsi Gergő, a Team Suzuki versenyzője a hét végén a Superbike világbajnokság keretein belül megrendezett Superstock 600-as Eb betétfutamán indult Monzában.

A szabadedzés a pályával ismerkedéssel telt, illetve a motor beállításával. A délutáni első időmérő már élesben ment, ahol csak a 26. helyet sikerült megszereznie. Talmácsi Gábor is elkísérte testvérét Monzába, és testvéri jó tanácsaival látta el Gergőt. A második időmérőn így sikerült Gergőnek 2 mp-et javítania köridején, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy előkelőbb rajtkockából indulhasson. Szombaton délután 17:45-kor rajtolt el a mezőny. Gergő a rajt utáni pillanatokban a 26. helyről egyből felzárkózott a 17. helyre. A kanyarokban remekül tartotta magát, de az egyenesekben sajnos elhúztak mellette az erősebb gépek, így végül a huszonnyolc fős mezőny egyetlen magyarjaként a 19. helyet sikerült megszereznie.

Gergő Wild Card-osként Monzán kívül még Brnóban, Imolában és Magny-Cours-ben is indulni fog, de addig is folytatja az UEM Alpok-Adria Bajnokságot, ahol jelenleg az első helyen áll 25 ponttal. A következő versenye Rijekában lesz május 22-én.