Rijekában folytatódott az Alpok-Adria Bajnokság

2005.05.25. 10:28

Az Alpok-Adria sikeres, hungaroringi szezonkezdete után a horvátországi Rijekában folytatódott a küzdelem. Az elmúlt hétvégén nyolc kategóriában állt fel a rajtrácsra a nemzetközi mezőny. Magyar versenyzők három kategóriában összesen öten állhattak dobogóra.

Lássuk először kik voltak a legeredményesebbek: a Superstock 1000 kategóriában a Kawasakival induló Vida Tibor második, Dudás Péter a Team Suzuki versenyzője pedig a harmadikként ért célba. Kispataki Viktor a Hungaroring Motorsport Iskola versenyzője, aki ugyancsak a Suzuki kiemelten támogatott csapattagja - csakúgy, mint az előző fordulóban - a negyedik helyre érkezett be.

A Superstock 600-as osztály díjkiosztóján sajnos nem hangzott el a magyar himnusz; a kategóriában az olaszok vitték a pálmát: a futamot Mattia Pastrolin nyerte, Andrea Ferrari lett a második és a Yamahával versenyző Spigamol Olmo a harmadik. A magyarok közül Talmácsi Gergő szerepelt a legjobban egy perc harminchat másodperces idejével, de ez csak a hetedik hely megszerzéséhez volt elegendő. A második legjobb magyar az összesített kilencedik Soltész Attila lett, akit a tizenhét éves Németh Balázs követett a tizedik helyen.

Kovács Nikolett és Győrfi Alen nagy csatát vívott a második helyért a 125 GP és a 250 GP összevont mezőnyében, akik közül végül a fiatalabb versenyző Győrfi Alen került ki győztesen. A dobogó harmadik fokára tehát Kovács Nikolett állhatott fel, élete eddigi legnagyobb sikerét elérve. A kategóriát Gabriel Gnani nyerte.

A 125 SP + 250 SP mezőnyében Juhász Dávidnak a harmadik helyet sikerült megszereznie. Supersport kategóriában a harmadik helyről rajtoló Loris Valjan hortvát versenyző nyerte a futamot. A CBR600RR-rel versenyző Székely Zsolt ötödik, Tolnai István pedig nyolcadik lett. A Superbike kategória esélyesei között szereplő Végh János az előkelő harmadik helyre Hondájával kvalifikálta magát, de a verseny első körében kiütötték alóla a motort, és nagyon súlyos balesetet szenvedett. Jana kórházban van azóta is, állapotáról hamarosan beszámolunk.