Talma a második helyről rajtol holnap

2005.06.04. 15:37

Három hetes szünet után végre újra versenyhétvége elé nézünk. Ezúttal kellemes, napos idő fogadta a versenyzőket Mugellóban. A péntek délelőtti szabad edzésen és a délutáni időmérőn Talma a 7. helyet szerezte meg. A reggeli időhöz képest sikerült javítani, de ennek ellenére egyátalán nem boldog. Motorja nem húzott eléggé, nem ment úgy, ahogyan ő szerette volna. A szabad edzés után állítottak a vázgeometrián, aminek az S kanyarban van igen nagy jelentősége.

A beállítások minden bizonnyal nagyon jól sikerültek, mivel ma reggel már a szabad edzésen sikerült javítania az eredményén. Az időmérőn pedig a 2. helyre hozta be gépét, ami élete legjobb kvalifikációja.

Talma elmondta, hogy fantasztikusan jól érzi magát a bőrében, nagyon boldog. Élete legjobb kvalifikációja ez. Már délelőtt érezte, hogy a beállítások a lehető legjobb irányba haladnak és ez meg is hozta a gyümölcsét délutánra. Nagyon sokat tanult a KTM-mel a két nap folyamán erről a pályáról. Ezen a pályán korábban még nem sikerült maradandót alkotnia.

Ma a kisebb kerekeket használták, mely jobb az S kanyarkombinációban, de hogy holnap melyikkel fog menni, még nem döntötték el. A futómű és a gumi összeállt, viszont a blokkon még mindig lehet javítani, amit holnapig meg is tesznek a szerelők. A meterólogusok szerint benne van a pakliban, hogy holnap esni fog.

Rajtsorrend:

1. Kallio KTM 1:58.662
2. TALMACSI KTM 1:59.152
3. H. Faubel Aprilia 1:59.712