Talma interjú a MotoGP.com-on

2005.06.08. 12:36

Talmácsi Gábor a Red Bull KTM pilótája hétvégén aratta első futamgyőzelmét karrierje során, miután a drámai befutón megelőzte Lüthit és az utolsó kanyarban kiestek előle Kallio és Faubel. Talma az első magyar, aki Drapál János 1973-as 350 köbcentiben elért jugoszláviai sikere óta futamgyőzelmet aratott a világbajnokságon. Sajnos Talma ünneplése alatt csapattársa Kallio az orvosi központban feküdt, mivel nem csak egy méretes high-side-ot hozott össze, hanem Faubel el is találta a kifelé csúszó Kalliót motorjával.

Talma a MotoGP.com-nak adott interjúban a következőket nyilatkozta:
"Nagyszerű munkát végeztünk a motor beállításával és egyre jobban érzem magam a motoron, ami lehetővé tette, hogy megszerezzem a második rajtkockát. A verseny alatt volt némi problémám a kuplunggal, így nagyon óvatosan kellett mennem. Együtt tudtam maradni az élbollyal, de a csúcssebességem nem volt elég ahhoz, hogy megpróbáljak az élre állni. A két vezető nagyon gyors volt, így inkább Lüthi megelőzésére koncentráltam. Az utolsó körben sikerült leelőznöm őt, majd láttam Kallio és Faubel kiesését. Amikor felismertem mi történt, húztam neki, ahogy csak tudtam, hogy biztosan én menjek át elsőként a célvonalon, és sikerült!

Nagyon jól kezdtük a szezont, ha eltekintünk az estorili futamtól, ahol első helyről estem ki, bár ez is a versenyzés része. A győzelmem után rendesen megközelítettem a bajnokságban vezető Lüthit. Alig várom már a következő versenyt, mivel a katalán pálya az egyik kedvencem. A KTM nagyon keményen és jól dolgozik. Sok az információcsere, és amikor a motor beállításán dolgozunk, jól megértjük egymást. Minden egyes edzés után nagyszerű munkát végeznek, hogy a gép tökéletes állapotban legyen a versenyre."
Talma győzelmével a világbajnoki pontverseny 3. helyére ugrott, és hétvégén ismét szurkolhatunk neki a barcelonai futamon.