Pedrosa hazai sikere

2005.06.13. 11:09

Dani Pedrosa le mans-i és mugelloi győzelmével ismét a bajnoki tabella élére állt. A fiatal spanyol, aki a világbajnoki cím védője mindig nagyon készül a hazai futamokra, hiszen otthonában nyerni minden versenyzőnek az egyik legfontosabb dolog a karrierje során. Pedrosa bármily fiatal is, jó pár hasonló fiatal, a kategóriában újonc pilóta szorongatja egyre jobban a versenyeken. A 125-ösből idén feljött Dovizioso, Lorenzo, Barbera hármas gyorsan tanul, az év hátralévő részében nem kis meglepetéseket okozhatnak még Pedrosának is.

250GP kategória
Edzések Az első edzésnapon a fiatal újonc Jorge Lorenzo kitett magáért alaposan, és a legjobb köridőt futva megszerezte az ideiglenes pole pozíciót Hondával. Mögötte három apriliás várakozott még az első rajtsoron, Randy de Puniet, Alex de Angelis és Sebastian Porto személyében. Pedrosa csak a 8. volt az első edzésnapon, de másnap összekapta magát és másfél másodpercet javítva korábbi idején megszerezte az első rajtkockát. Lorenzo, Porto és de Puniet lett a végleges első sor sorrendje.

Verseny De Puniet, Lorenzo és De Angelis rajtoltak el a legjobban. Pedrosa alaposan beragadt, mindössze a 8-10. helyeken jött csak a futam első köreiben. Puniet annyira húzta neki, hogy a 3. körben kis is szaladt a pályáról és egy kisebbet bukott, igaz összeszedte a motorját és visszajött a pályára, de győzelmi esélyei elszálltak. Ezután összesen 7 versenyző (Barbera, Corsi, Lorenzi, Pedrosa, De Angelis, Stoner és Dovizioso) kezdték el egymást nyúzni hihetetlen hevességgel. A 250-es kategória egyik legjobb pár körét láthattuk a verseny első harmadában. A 10. körben már Pedrosa vezette az élbolyt, amikor a 3. helyen haladó De Angelis alól Lorenzo hátulról kiütötte a motort, saját magával együtt, így mindkét pilóta a pálya szélére kényszerült. Pedrosa ezután mesteri módon elhúzott üldözőitől és simán nyerte a hazainak számító futamot. Mögötte Barbera egyre jobban lelassult, technikai problémái miatt. A dobogóért csak eleinte volt harc, amelyet Casey Stoner hamar a saját maga javára döntött el Andrea Doviziosoval szemben. A 4-5. helyért Aoyama és Corsi csatázott, a japán sikerével, míg Puniet az esése ellenére a 6. helyre hozta be gépét. A magyar Rizmayer Gábor a 20. helyen ért célba.

250 köbcentis futam végeredménye:
1. Dani Pedrosa Honda
2. Casey Stoner Aprilia
3. Andrea Dovizioso Honda
4. Hiroshi Aoyama Honda
5. Simone Corsi Aprilia
6. Randy de Puniet Aprilia
7. Yuki Takahashi Honda
8. Sylvian Guintoli Aprilia
9. Mirko Giansanti Aprilia
10. Alex Baldolini Aprilia

Gyorsasági Motoros VB 250 köbcentis kategória pontversenyének állása 6 futam után:
1. Dani Pedrosa SPA 123 pont.
2. Casey Stoner AUS 96 pont
3. Andrea Dovizioso ITA 93 pont
4. Hiroshi Aoyama JPN 58 pont
5. Alex de Angelis RSM 56 pont
6. Jorge Lorenzo SPA 54 pont
7. Sebastian Porto ARG 49 pont
8. Randy de Puniet FRA 46 pont
9. Hector Barbera SPA 44 pont
10. Simone Corsi ITA 38 pont