Rossi megállíthatatlan

2005.06.14. 10:52

Hatalmas csatát és remek show-t láthattak a nézők az olasz nagydíjon, ahol Rossi, Biaggi, Capirossi és Melandri mindent beleadtak, hogy megszerezzék a hőn áhított győzelmet. A küzdelem végkifejletekén Rossi ismét megverte Biaggit, így egyelőre úgy tűnik, az Dottorénak kihívói bár vannak, igazán komoly, bajnoki címre is esélyes ellenfele még sincs, bárhogy is készültek a holt idényben a Honda pilóták.

MotoGP kategória
Edzések Az első három szabadedzésen négy Honda pilóta volt a leggyorsabb Melandri, Hayden, Gibernau, Barros sorrendben. Valentino Rossi nem izgatta magát különösebben, hiszen csak a 8. legjobb köridőt teljesítette. Az időmérő edzésen már Gibernau futotta a legjobb kört, ami egyben új körrekordot is jelentett. Csapattársa Melandri szerezte meg a 2. rajtkockát, még Rossi megemberelve magát bejött 3-nak.

Verseny A rajtsorrend Melandri, Gibernau, Rossi volt. Az első fél kör után Rossi felzárkózott a második helyre Melandri mögé. Azonban ez nem tartott sokáig, mivel Gibernau nagyon agresszívan vette vissza a 2. helyet. Gibernau hajszál híján saját csapattársát is kiütötte majdnem amikor egyik kanyarban besokallt. Rossi az 5. kör elején egy szenzációs kifékezéssel vette át először a vezetést a versenyben. Mögötte 6 hondás, Gibernau, Melandri, Barros, Hayden, Tamada, Biaggi sorrendben próbálták Rossit megfogni. Ekkor azonban már csak Giberbau tudta a lépést tartani Rossival, és 20 körrel a vége előtt megelőzte az olasz yamahást. A futam végéig ők ketten mentek elől, Melandri tisztes távolságból követte az élen állókat. A futam vége előtt 3 körrel Rossi döntő előzésre szánta el magát, majd szokásához híven 3 borzasztó gyors kört produkált, amellyel Gibernau már nem tudott lépést tartani és belenyugodott a 2. helyébe. Melandri kissé visszaesett, és bár a Barros Hayden páros alaposan megszorongatta, sikerült megtartania a 3. helyét. A 6. helyen már alaposan lemaradva Biaggi hozta be gépét.

MotoGP köbcentis futam végeredménye:
1. Valentino Rossi Yamaha
2. Sete Gibernau Honda
3. Marco Melandri Honda
4. Alex Barros Honda
5. Nicky Hayden Honda
6. Max Biaggi Honda
7. Colin Edwards Yamaha
8. Troy Bayliss Honda
9. Shinya Nakano Kawasaki
10. Ruben Xaus Yamaha

Gyorsasági Motoros VB MotoGP köbcentis kategória pontversenyének állása 6 futam után:
1. Valentino Rossi ITA 145 pont
2. Marco Melandri ITA 87 pont
3. Max Biaggi ITA 77 pont
4. Sete Gibernau SPA 73 pont
5. Alex Barros BRA 65 pont
6. Colin Edwards USA 57 pont
7. Nicky Hayden USA 47 pont
8. Loris Capirossi ITA 43 pont
9. Shinya Nakano JPN 40 pont
10. Carlos Checa SPA 33 pont